Wendy Pater  -  Lady Lymfe

Manuele Lymfe Drainage en voedingsadvies voor paarden

Het ontstaan van Lady Lymfe

Lady Lymfe is vernoemd naar mijn eerste eigen paard Toplady. Een paard uit duizenden, al vinden we dat natuurlijk allemaal van ons eigen paard. Helaas kreeg ze meerdere hevige Einschuss infecties in haar linkerachter been. 

Bij de eerste aanvallen kregen we het steeds weer onder controle met medicatie en veel stappen, koelen en soms ook bandageren. Later kwamen de aanvallen korter op elkaar en bleef er schade achter, haar been werd niet meer zo dun als vroeger. Toen ontdekten we compressie kousen welke voor haar heel veel effect hadden, maar zodra we ze niet meer gebruikten liep het been direct weer op en ze versleet heel wat paar in een jaar. 

Lady was inmiddels met pensioen en mocht nog een paar veulens krijgen als haar been het toeliet. Om haar zo'n goed mogelijke oude dag te geven ging ik me verder verdiepen in wat paarden met restschade nodig hebben. Zoveel mogelijk naar buiten voor vrije beweging, anders gaan voeren, veel stappen aan de hand en lymfe therapie konden helpen.  

Na de eerste behandelingen zagen we al een enorm verschil, Lady kon ineens weer stukken galopperen, het been bleef dunner voor langere tijd, de huid werd vitaler en je zag haar in het geheel opknappen. Het leek wel weer een jong paard vol met ondeugende streken. Ze kreeg haar plek als leider van de kudde weer terug. 

Gezien haar goede reactie op de lymfe therapie adviseerde de therapeut om zelf een cursus te gaan doen om haar zo regelmatig te kunnen behandelen en bij te houden. Na contact met de Blauwe Hengst (opleidingsintituut voor MLD) besloot ik om in plaats van de basiscursus MLD met de jaaropleiding te starten. Zo kon ik behalve mijn eigen dame ook andere paarden in de regio gaan helpen en kreeg ik een grotere rugzak vol informatie om Lady te ondersteunen. 

Tijdens mijn reis door 'lymfe-land' werd ik meer en meer getriggerd door paardenvoeding. We voerden al een tijdje bewust geen granen meer en kozen voor voer gericht op natuurlijke behoeftes. We pasten de wei aan met een track zodat de paarden ook in de winter periode voldoende gestimuleerd werden om te lopen. Hapje stapje bewegen is immers heel goed voor een paard. We hebben eetbare bomen en struiken gepoot en speciaal paardengras en kruiden ingezaaid in de weides. Het is heel mooi om te zien hoe de oudere dames nu de jongere garde leren wanneer ze welke boom/struik/kruid het beste kunnen eten. 

We zijn inmiddels alweer een aantal jaar verder met een topfitte 23-jarige Lady tot gevolg. Haar been blijft stabiel, ze is een trotse moeder en inmiddels oma. Voeding aangepast op haar behoeftes en gemmo's waren bij haar het laatste puzzelstukje en we hopen dat ze nog heel wat jaar bij ons mag blijven. Deze wijze dame heeft me zoveel geleerd en gaat mij ongetwijfeld nog meer leren, vandaar dat mijn bedrijf naar haar is vernoemd. 


Leuk zo'n verhaal, maar wie ben ik nog meer dan lymfe drainage therapeut? 

Ik ben Wendy, geboren in 1988 en altijd een voorliefde voor paarden gehad. Na lang 'zeuren' en sparen mocht ik eindelijk een pony verzorgen. Toen mijn bevlieging niet over leek te gaan, vertelde mijn oma dat haar vader vroeger paarden fokte. Paarden werden mijn passie en ik maakte Paard, Dier-, Welzijn- en Kwaliteitsmanagement mijn afstudeerrichting op de hbo studie Diermanagement. Aan het einde van die studie kwam TopLady in mijn leven en ben ik aan het werk gegaan als accountmanager en diagnostiek consultant in de veterinaire sector.

Om mijn rugzak verder te vullen begon ik de opleiding tot Epigenetisch Orthomoleculair voedingsconsulent Paard.  Daar kwamen later nog Gemmo therapie en verschillende verdiepingen in voeding en rood licht therapie bij. Ik ben nooit uitgeleerd en zal dan ook regelmatig cursussen/opleidingen blijven volgen om op de hoogte te blijven en  verder te kunnen specialiseren. De volgende aanvulling zal de opleiding tot Equine Myofasciaal Therapeut worden waar ik in 2023 mee start.

Ik woon samen met een hele lieve vriend, onze honden, katten, kippen en natuurlijk een kudde geweldige merries, waar ik hobbymatig allround springpaarden mee fok. Hierbij let ik met name op een goed karakter, gezondheid en beweging. Stiekem zijn toch die genen van mijn overgrootvader weer tevoorschijn gekomen. Zijn uitspraak naar mijn oma blijft me dan ook altijd bij. Een paard is een edel dier en dient zo behandeld en gevoerd te worden. Hoe beter de bouwstoffen en voeding zijn hoe sterker en gezonder de paarden.  

Ben jij ook benieuwd naar wat MLD en/of voeding voor jouw paard kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking. 

Bel/app: 06-20149303
Mail: wendy@ladylymfe.nl